XXVI Caminada popular de Bagà, 2016

El passat 19 de juny es va dur a terme la caminada popular de Bagà, que com cada any ha tingut un éxit aclaparador. Aquest any la ruta a sortit des del Santuari del Paller (Paller de Baix) i ha fet una volta circular molt bonica d'uns 10km i d'uns 700m de desnivell.

 Des del Santuari del Paller vam agafar la carretera direcció Bagà i al cap de pocs metres girem a l'esquerra per la pista que puja al Paller de d'alt. Al cap d'uns metres s'agafa el camí que puja pel dret fins a Paller de d'alt però enlloc de girar a l'esquerra per la pista fins a Paller de d'Alt s'ha d'agafar un corriol (primer avituallament amb begida per agafr forces) que va vorejant cap a la dreta entre boscos de pins i corriols amb vistes impressionants fins arribar al Pla del Castell, on es trobava el segon avituallament amb beguda i menjar per a tothom.

A partir d'aquí es puja pel camí cap a l'ermita de Sant Marc, punt més alt de la caminada, amb unes vistes de la serra del Catllaràs i de la Tosa d'Alp. Comencem a baixar per un camí on trobem al tercer avituallament, amb entrepá de tastet o carn salada que va anar molt bé per recuperar forces i poder continuar pel camí que baixa fins al Paller de d'Alt per la Collada Grossa. Al arribar al Paller de d'alt ens trobem amb un altre avituallament amb cervesa i cireres que ens anima a continuar caminant per la pista cap al Santuari del Paller i al cap de uns metres agafem la desviació a la dreta per baixar pel dret per la Forancai ens deixa al Santuari del Paller amb el darrer avituallament i una gran sorpresa, un llibret amb el recorregut de la caminada per a tots els assitens.

Com cada any, una gran organització i una passejada per repetir.

Aquí podeu trobar un track semblant a la caminada del Wikiloc de l'excursió, gràcies a Bouvier, per qui es vulgui animar a fer-la