XIX CAMINADA POPULAR DE BAGÀ - Millarés -

16 juny 2019


Malgrau – Cal Tinent – Millarés – Rebost – Collet Roig – Canal mala – Collada grossa  - Paller de dalt – Collada xica – Bac Divi – Malgrau.

XIX CAMINADA POPULAR DE BAGÀ

 

Sortida: Diumenge 16 juny 2019 | A les 8:00 del matí, de l'Estret del Malgrau (Pk. 3 de la Carretera de Bagà a Coll de Pal) 

Inscripció:  és farà al mateix lloc de sortida a partir de les 2/4 de 8.  El preu d’inscripció és de 8 Euros. A l’arribada s’entregarà un record de participació.  

A cada caminant se li donarà un braçalet que haurà d’exhibir als controls. Els controls estaran connectats telefònicament i hi haurà diferents punts en els quals es podrà abandonar la caminada.  

L’organització no es fa responsable dels incidents que es puguin produir, però vetllarà al màxim perquè no es produeixin. La caminada es desenvoluparà per camins de muntanya, senyalitzats amb cintes i pals de plàstic.

Cal Portar:  Es donarà un bon esmorzar i pel camí hi haurà altres controls d’avituallament.

Dificultat:  Mitja, hi ha un fort desnivell d’entrada i no massa bon camí o gens, en alguns trams. El recorregut es de (+ / -) 11,5 Km i 925 m de desnivell.  Altitud de la sortida: 900 m; Altitud màx.: 1735 m.  

Itinerari:   

En aquesta ocasió la sortida es troba situada just al punt quilomètric 3 de la carretera BV-4024 que puja a Coll de Pal, al paratge anomenat Estret de Malgrau. A mà dreta hi ha un ampli terraplè per deixar el cotxe.

Iniciem la caminada seguint la carretera cap amunt, en direcció a Coll de Pal. Ben aviat la deixem i prenem una pista que creua el riu de Gréixer i, tot seguit, passem pel costat de les runes de Cal Tinent. Tot seguit enllacem amb el camí dels Cavalls del Vent que s’enfila fins a creuar la carretera del Túnel del Cadí i després passem uns prats. Tornem a remuntar una mica per terreny dret i esmolat i, tot seguit, ens endinsem en un bonic bosc per un agradable camí que ens permetrà arribar al bell paratge de Millarès, amb vista extensa en totes direccions.

Voregem el fantàstic prat de Millarès per pista planera. A continuació entrem al bosc, el qual al principi és de pi roig però més endavant, quan ens endinsem a l’obaga,
es converteix en una fantàstica fageda que ens acompanyarà una bona estona. Deixem la pista i agafem un corriol ombrívol i costerut que puja decidit per l’obaga. Arribem a la carretera de Coll de Pal, la creuem i continuem l’ascensió.

Finalment, el bosc s’obre i arribem ben aviat al Refugi de Rebost, que ens permetrà esmorzar gaudint d’un entorn espectacular.

Continuem remuntant una mica més fins arribar al Coll del Forn, situat al trencall de la carretera de coll de Pal, just on s’agafa la pista per anar al refugi de Rebost. Aquí girem cap a direcció SO per continuar pujant uns metres més i, ben aviat, assolir la pleta de la Canal Mala, on hi ha un preciós prat. A continuació iniciem la baixada i, en pocs minuts, arribem a la carretera de Coll de Pal, la qual creuem per seguir el camí. Continuem amb baixada forta i molts revolts i ens endinsem cap a la clotada fins que arribem a la Canal Mala, engorjat feréstec amb un pedregar considerable que fa que s’hagi d’avançar amb precaució. Passat aquest indret el camí millora i ben aviat arribem a la Collada Grossa; continuem baixant cap a l’oest fins arribar al gran prat de Paller de Dalt, que creuarem fins a la casa en runes de Paller de Dalt.

Busquem un camí que s’agafa darrere la bassa d’aigua que tenim al costat, en direcció O i que està mig amagat pels boixos, i iniciem la última pujada del dia fins que assolim, en poca estona, la Collada petita. Creuem aquesta collada i seguim cap a l’oest per iniciar una forta i llarga baixada pel Bac de Diví, dins del qual trobarem tres faigs declarats “arbre d’interès local” que són realment espectaculars. Finalment creuem el riu de Gréixer i ja som, de nou, a la carretera de Coll de Pal, molt a prop del punt d’inici.

 

Més Informació: 609 128 445 | Joan